Ozara Slovenija » Slovenščina http://www.ozara.org Nacionalno združenje za kakovost življenja, je humanitarna organizacija, ki deluje na področju skupnostne skrbi za osebe s težavami v duševnem zdravju. Thu, 17 Aug 2017 13:11:35 +0000 sl-SI hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.6 Prekolesarimo svet 2017 http://www.ozara.org/2017/08/10/prekolesarimo-svet-2017/ http://www.ozara.org/2017/08/10/prekolesarimo-svet-2017/#comments Thu, 10 Aug 2017 09:58:03 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2888

 

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vas vabimo, da se nam pridružite in sodelujete v simbolni akciji Prekolesarimo svet ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora 2017. Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora. Ker so bile pretekle akcije uspešne tudi v Sloveniji, se ji letos zato pridružujemo že četrtič zapored. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet (sodelujejo udeleženci iz vseh celin), nam pomagate razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo.

 

Cilj akcije

Uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Akcije v preteklih so bile po celem svetu zelo odmevne, saj je skupno število prekolesarjenih kilometrov znašalo skoraj štirikrat toliko, kot je obseg Zemlje.

 

Namen akcije

Vzpodbujati druženje med ljudmi in s tem premagovati osamljenost, ki je eden izmed dejavnikov tveganja za razvoj duševnih stisk. Glavni namen akcije je razširjati zavedanje, da samomore lahko preprečujemo.

 

Kdaj

V akciji lahko sodelujete od danes, 10. avgusta, do 10. septembra 2017, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomor. Letošnje geslo je Vzemi si trenutek, reši življenje, ki poudarja pomen skupnosti in pozornosti do bližnjega.

 

Kako in kje lahko sodelujem

Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

 

Uradni znak akcije in potrdilo o udeležbi

Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, smo za udeležence pripravili tudi etikete za udeležence z uradnim znakom akcije ter potrdilo o sodelovanju oziroma udeležbi.

Uradni znak akcije oziroma etiketo  za udeležence lahko natisnete ter ga pripnete na oblačila ali kolo. Dostopen je  tukaj.

Da bi vam lahko poslali potrdilo o udeležbi, vas prosimo, da po končanem kolesarjenju tukaj izpolnite spletni obrazec z vašimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov. Na ta način bomo ob koncu skušali zbrati skupno število kilometrov, ki jih bodo vsi udeleženci prekolesarili v Sloveniji. Seštevek bomo kot vsako leto posredovali tudi Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer bodo zbirali informacije o skupnem številu prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

Vabimo vas, da svoje izkušnje in utrinke iz akcije delite tudi preko socialnih omrežij, razširite informacijo o akciji in k sodelovanju povabite svoje znance in bližnje.

Pridružite se aktivnosti. Vzajemno angažirajmo prebivalce Slovenije za preprečevanje samomora.

]]>
http://www.ozara.org/2017/08/10/prekolesarimo-svet-2017/feed/ 0
Večgeneracijski center Štajerska http://www.ozara.org/2017/01/06/vecgeneracijski-center-stajerska/ http://www.ozara.org/2017/01/06/vecgeneracijski-center-stajerska/#comments Fri, 06 Jan 2017 10:16:32 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2862 Konzorcij, ki ga sestavljajo Dom Danice Vogrince (kot vodilni partner), OZARA Slovenija, Zveza prijateljev mladine Maribor in Zavod Antona Martina Slomška (partnerji), je na Javnem razpisu za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov MDDSEM prepričal strokovno komisijo ter tako uspel s prijavo Večgeneracijskega centra Štajerska (VGC Štajerska). V projektu sodeluje tudi 10 občin (Duplek, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Mestna občina Maribor, Miklavž na Dravskem polju, Rače Fram, Ruše, Starše, Šentilj),vanj pa je vključenih tudi 122 drugih organizacij (društev, nevladnih organizacij, zavodov,…).

 

VGC Štajerska bo na območju Štajerske zagotavljal petletni preventivni projekt namenjen socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin in preprečevanju zdrsa v socialno izključenost. Sredstva za financiranje projekta se zagotavljajo v okviru proračuna, delno pa jih zagotavlja Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Izbrani projekt je plod odličnega dela, znanja in visokih strokovnih in moralnih standardov, sodelavcev Doma Danice Vogrinec Maribor, partnerjev, predstavnikov vključenih občin in sodelujočih organizacij. VGC Štajerska bo širši javnosti podrobneje predstavljen na posebni novinarski konferenci, ki bo v Domu Danice Vogrinec potekala v ponedeljek, 16.1., s pričetkom ob 10.00 uri.

]]>
http://www.ozara.org/2017/01/06/vecgeneracijski-center-stajerska/feed/ 0
Odkrito o zakritem http://www.ozara.org/2016/09/26/2841/ http://www.ozara.org/2016/09/26/2841/#comments Mon, 26 Sep 2016 13:58:56 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2841 V združenju Ozara Slovenija vas vljudno vabimo na predstavitev dveh, za naš prostor prav posebnih literarnih del, ki sta v svojem bistvu dosti več kot samo to. Delo Anje Radaljac »Panči se predstavi« in nastajajoča zbirka esejev “Antologija tesnobe”, urednice Dijane Matković, na rahločuten, nekoliko poseben, mestoma tudi zabaven, a hkrati neposreden in odkrit način prikazujeta anksiozne motnje v do sedaj še nevideni luči. Kot takšni predstavljata tudi izjemen pripomoček za razumevanje in obvladovanje njihovih neprijetnih simptomov.

 

Dogodek bomo z namenom spreminjanja javne podobe o anksioznih motenj organizirali prav v dneh, ko obeležujemo svetovni dan duševnega zdravja. Z našim skromnim prispevkom bomo na simbolični ravni skušali »vrniti dostojanstvo« vsem tistim, ki so se v življenju soočili s temi izjemno pogostimi, a prepogosto povsem spregledanimi težavami. Po predstavitvi bo sledil pogovor z avtoricama obeh del, kakor tudi strokovnjakinjama s tega področja – Alenka Tančič Grum in Helena Lukan.

 

Razlogov za druženje z nami je zatorej več. Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku »Odkrito o zakritem«, ki bo potekal v sredo, 5. oktobra 2016, s pričetkom ob 18.00 uri, v Tunelu Lutkovnega gledališča Ljubljana, Krekov trg 2, Ljubljana.

 

Dogodek bomo zaključili s kratko predstavitvijo edinstvene družabne igre, ki igralce popelje skozi različne tesnobne situacije ter jih spodbuja k njihovemu skupnemu premagovanju.

 

Izvedbo dogodka sta omogočili Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v R Sloveniji ter podjetje Janssen.

]]>
http://www.ozara.org/2016/09/26/2841/feed/ 0
Vabilo k akciji Prekolesarimo svet 2016 http://www.ozara.org/2016/08/08/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet-2016/ http://www.ozara.org/2016/08/08/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet-2016/#comments Mon, 08 Aug 2016 12:41:42 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2813

 

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija, vas vabimo, da se nam pridružite in sodelujete v akciji Prekolesarimo svet ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora.

 

Pobudnik svetovne akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki skuša tudi letos uresničiti izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.  Častni pokrovitelj slovenskega dela akcije je predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor. Akcije v preteklih štirih letih so bile zelo odmevne, saj je skupno število prekolesarjenih kilometrov znašalo skoraj šestkrat toliko, kot je obseg Zemlje. Ker sta bili v preteklih dveh letih akciji uspešni tudi v Sloveniji, se ji zato pridružujemo že tretjič.

 

V akciji lahko sodelujete od danes, 10. avgusta, do 10. septembra 2016, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomor. Letošnje geslo je Povezanost. Pogovor. Skrb. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet (sodelujejo udeleženci iz vseh celin), razširjamo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo.

 

Kolesarite lahko na kakršnem koli kolesu, lahko je tudi sobno. Kolesarite lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. Na kolo vabimo vse: odrasle, otroke, mladostnike in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj.

 

Uradni znak akcije in potrdilo o udeležbi

 

Da bi bila akcija čim bolj prepoznavna, smo za udeležence pripravili tudi etikete z uradnim znakom akcije ter potrdilo o sodelovanju oziroma udeležbi.

 

Uradni znak akcije lahko natisnete ter ga pripnete na oblačila ali kolo. Dostopen je  tukaj.

 

Da bi vam po končanem kolesarjenju lahko poslali potrdilo o udeležbi, vas prosimo, da po končanem kolesarjenju izpolnite enostaven spletni obrazec z vašimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov. Na ta način bomo ob koncu skušali zbrati skupno število kilometrov, ki jih bodo vsi udeleženci prekolesarili v Sloveniji. Seštevek bomo posredovali tudi Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer bodo zbirali informacije o skupnem številu prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

 

Vabimo vas, da svoje izkušnje in utrinke iz akcije delite tudi preko socialnih omrežij, razširite informacijo o akciji in k sodelovanju povabite svoje znance in bližnje.

 

Pridružite se aktivnosti. Vzajemno angažirajmo skupnost za preprečevanje samomora.

]]>
http://www.ozara.org/2016/08/08/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet-2016/feed/ 0
Ozarin rekreativni tek 2016 http://www.ozara.org/2016/07/04/ozarin-rekreativni-tek-2016/ http://www.ozara.org/2016/07/04/ozarin-rekreativni-tek-2016/#comments Mon, 04 Jul 2016 11:13:32 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2801 Tudi letos bo v okviru ene izmed najbolj odmevnih tekaških prireditev v Sloveniji - Nočna 10ka, potekal tradicionalni Ozarin rekrativni tek. Letošnji dogodek bo tako kot vsa prejšnja leta potekal na Bledu, in sicer v soboto, 9. julija, ter bo še posebej zanimiv in slovesen, saj gre za tradicionalno 10. Nočno 10ko. Organizatorji so v ta namen pripravili tudi slavnostno akademijo, ki bo potekala dan prej.

 

Vse, ki verjamete v pozitiven vpliv teka na duševno zdravje ali ste tako ali drugače povezani z Ozaro, vabimo, da se z nami podate na 1200 metrov dolg rekreativni tek. Start le tega bo ob 18.00 uri, in sicer na osrednjem prireditvenem prostoru v Mali Zaki. Vsak udeleženec bo v zahvalo prejel odlikovanje ter slastno kremšnito. Ne pozabite  se prijaviti na tek! Prijavo lahko uredite na spletni strani https://www.nocna10ka.net/prijava/ozarin_rekreativni_tek/3. Se vidimo!

 

Izvedba Ozarinega rekreativnega teka ne bi bila mogoča brez finančne podpore Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v R Sloveniji in društva Vitezi dobrega teka, prirediteljev Nočne 10ke.

 

]]>
http://www.ozara.org/2016/07/04/ozarin-rekreativni-tek-2016/feed/ 0
Izid romana Gugalnica v francoskem jeziku http://www.ozara.org/2016/05/29/izid-romana-gugalnica-v-francoskem-jeziku/ http://www.ozara.org/2016/05/29/izid-romana-gugalnica-v-francoskem-jeziku/#comments Sun, 29 May 2016 11:28:14 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2805 S ponosom objavljamo, da je pri založbi Des Ronds dans I’o izšel francoski prevod grafičnega romana Gugalnica, ki nosi naslov La Balancoire. Le-ta obravnava zahtevno temo samomora skozi otroške oči. Pretresljiva zgodba pripoveduje o očetu, ki pove svoji hčerki, da je v njeni starosti izgubil očeta zaradi samomora. Tema, ki bi lahko ostala boleč tabu, se izteče v katarzo in bo na pot do nje pomagala tudi bralcem, ki so ljubljeno osebo morda izgubili na podoben način. Mojstrski stripovski prvenec ilustratorja in striparja Gašperja Rusa ter scenarista Žige Valetiča, ki je leta 2013 izšel v sozaložništvu založbe Celjska Mohorjeva in združenja Ozara Slovenija.

 

Več o francoskem prevodu si lahko ogledate na spletni strani založnika http://www.desrondsdanslo.com/LaBalancoire.html.

]]>
http://www.ozara.org/2016/05/29/izid-romana-gugalnica-v-francoskem-jeziku/feed/ 0
OZARA prejemnica Jabolka kakovosti 2015 http://www.ozara.org/2015/12/18/ozara-prejemnica-jabolka-kakovosti-2015/ http://www.ozara.org/2015/12/18/ozara-prejemnica-jabolka-kakovosti-2015/#comments Fri, 18 Dec 2015 09:36:45 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2716 Mednarodni projekt LeoShape, ki ga je Ozara Slovenija v letih 2013 in 2014 izvajala v sodelovanju še z eno slovensko in tremi tujimi organizacijami ter ob podpori Leonardo za Vinci – Partnerstva, je prejel nagrado Jabolko kakovosti 2015. Nagrado je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, v imenu Ozare pa jo je prevzela ena izmed najbolj predanih prostovoljk enote Ljubljana Andreja Udovič.

 

Projekt LeoShape je namenjen strokovnim delavcem, ki delajo z osebami s težavami v duševnem zdravju. S pomočjo projekta so pridobili dodatna znanja in veščine, ki jim omogočajo, da so postali “osebni trenerji” osebam, ki se dnevi srečujejo z duševno stisko. Izobraževalni program v okviru Projketa LeoShape je namreč vključeval specializirana znanja o najpogostejših duševnih motnjah (nastanek, klinična slika), o zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, različnih vrstah vadbe (individualna, skupinska, fitnes, pilates, itd.), fizioterapiji in osebnem trenerstvu. Projekt LeoShape tako indirektno naslavlja tudi ranljivo skupino oseb s težavami v duševnem zdravju, ob tem pa vseživljenjsko učenje in povečano konkurenčnost na trgu dela. Z inovativnim pristopom smo v projektu kombinirali koncept osebnega trenerja z delom strokovnega delavca na področju dušenega zdravja.

 

V projektu so poleg društva Ozara Slovenija (vodilne institucije) sodelovali še naslednji partnerji:

  • Športno društvo Bodifit
  • INTRAS (Španija)
  • Instituto Politécnico de Setúbal (Portugalska)
  • Premier Pilates (Madžarska)

Več o projektu si lahko preberete tukaj. Spodaj pa si lahko ogledate fotografije, ki so nastale na podelitvi (avtor fotografij je Klemen Razinger).

]]>
http://www.ozara.org/2015/12/18/ozara-prejemnica-jabolka-kakovosti-2015/feed/ 0
Svetlejši dan – nacionalna medijska kampanja http://www.ozara.org/2015/09/10/svetlejsi-dan-nacionalna-medijska-kampanja/ http://www.ozara.org/2015/09/10/svetlejsi-dan-nacionalna-medijska-kampanja/#comments Thu, 10 Sep 2015 07:39:03 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2644 S Svetovnim dnem preprečevanja samomora (10. septembrom), se uradno pričenja nacionalna medijska kampanja, s pomočjo katere bomo širšo javnost informirali o pomenu duševnega zdravja, znakih in vzrokih duševnih stisk, vključno s samomorilnim vedenjem. Poseben poudarek bomo namenili še krepitvi zavedanja, da je v primeru teh težav pomembno pravočasno poiskati strokovno pomoč. Gre za prvo tovrstno  vseslovensko medijsko kampanjo, ki bo zajemala tako  predvajanje televizijskega in radijskega spota, pripravo in razdeljevanje informativnih zloženk, kakor rudi nameščanje plakatov večjih dimenzij.

 

Vabimo vas, da si ogledate TV spot, pri katerem je sodeloval popularni radijski voditelj Andrej Karoli. V nadaljevanju vam ponujamo slike vseh tiskovin, ki smo jih izdelali, namestili in razdelili.

Kampanja, ki se bo zaključila na Svetovni dan duševnega zdravja (10. oktobra), je del projekta MOČ – Pomoč ljudem, znanje strokovnjakov. Le-ta poteka v sklopu Programa Norveškega finančnega mehanizma 2009 – 2014. Nosilna inštitucija projekta je Nacionalni inštitut za javno zdravje, kot partnerji pa sodelujemo še Univerza na Primorskem – Inštitut Andrej Marušič, Slovensko združenje za preprečevanja samomora – POSVET ter OZARA Slovenija, Nacionalno združenje za kakovost življenja.

 

Kampanjo so v smislu brezplačnega predvajanja televizijskih in radijskih oglasov podprle domala vse pomembne medijske hiše TV SLO, POP TV, Kanala A, BRIO, Kino, Planet TV, TV 3 Medias, GTV, TV Galeja, GEA TV, VTV, Radio Koper, Radio Slovenija, Koroški radio, Štajerski val, Radio Capris, Radio Ognjišče, Radio Maribor in Radio Celje. Prek oprostitve plačila taks za plakatiranje so kampanjo podprle naslednje lokalne skupnosti: MO Ljubljana, MO Kranj, MO Novo mesto, MO Koper, MO Slovenj Gradec, MO Murska Sobota, MO Nova Gorica, O Ravne na Koroškem, O Mengeš, O Krško, O Brežice, O Prevalje, O Mežica, O Črna na Koroškem, O Piran, O Izola, O Jesenice, O Sevnica, O Črnomelj, O Ljutomer in O Lendava.

 

]]>
http://www.ozara.org/2015/09/10/svetlejsi-dan-nacionalna-medijska-kampanja/feed/ 0
Vabilo k akciji Prekolesarimo svet http://www.ozara.org/2015/08/10/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet/ http://www.ozara.org/2015/08/10/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet/#comments Mon, 10 Aug 2015 00:00:24 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2620 Ob Svetovnem dnevu preprečevanja samomora skupaj s partnerji že drugo leto zapored organiziramo akcijo Prekolesarimo svet, ki simbolizira povezanost celotnega sveta v prizadevanjih za preprečevanje samomora. Prijazno vas vabimo, da tudi vi postanete del zgodbe o povezanosti pri preprečevanju samomora ter v prizadevanjih za ohranjanje življenj.

 

Se sprašujete, kako se lahko pridružite akciji? Nič lažjega – potrebujete le kolo, lahko je tudi sobno. Pedala lahko v znak podpore akciji vrtite na prostem ali doma, sami ali v družbi. Mesec dni, v času od 10. avgusta do 10. septembra 2015, bodo vaši prekolesarjeni kilometri šteli skupaj z drugimi udeleženci iz vsega sveta. Udeležba je brezplačna. Ob koncu akcije, ki se zaključi na dan, ko uradno obeležujemo Svetovni dan preprečevanja samomora, boste prejeli potrdilo o sodelovanju. Prosimo vas le, da po končanem kolesarjenju izpolnite kratko anketo, ki vam je na voljo na spletni strani https://goo.gl/hQdK0B. K sodelovanju lahko povabite tudi svoje bližnje, znance, prijatelje in sodelavce. Hvala!

 

Še posebej veseli bomo, v kolikor boste svoje kolesarske prigode in fotografije delili Facebook profilih:

 

Pobudnik aktivnosti je tudi letos Mednarodna zveza za preprečevanje samomora. Organizacija si je zadala izziv, da bi udeleženci iz vsega sveta tudi letos v akciji z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. Prekolesarjeni kilometri simbolizirajo povezanost sveta, saj bodo v akciji sodelovali udeleženci iz vseh celin in številnih držav.

 

Organizatorji akcije Prekolesarimo svet v Sloveniji smo:
OZARA Slovenija, Nacionalno združenje za kakovost življenja
Nacionalni inštitut za javno zdravje
UP IAM, Slovenski center za raziskovanje samomora
Slovensko združenje za preprečevanje samomora

 

Letošnja aktivnost poteka v Sloveniji pod pokroviteljstvom Norveškega finančnega mehanizma 2009–2014 v sklopu projekta MOČ. Nosilec projekta je Nacionalni inštitut za javno zdravje, partnerji v projektu pa so organizacije, ki sodelujejo tudi pri kolesarski akciji. Podrobnejše informacije o projektu MOČ, ki je namenjen izboljšanju storitev na področju duševnega zdravja, so na voljo na spletnem naslovu www.nijz.si/moc.

 

Ob pričetku akcije smo pripravili tudi posebno sporočilo za medije, ki vam je na voljo tukaj.

]]>
http://www.ozara.org/2015/08/10/vabilo-k-akciji-prekolesarimo-svet/feed/ 0
Socialno podjetje BOLJE je dobilo svojo spletno stran http://www.ozara.org/2015/02/23/socialno-podjetje-bolje-ima-svojo-spletno-stran/ http://www.ozara.org/2015/02/23/socialno-podjetje-bolje-ima-svojo-spletno-stran/#comments Mon, 23 Feb 2015 20:47:54 +0000 Bogdan http://www.ozara.org/?p=2582 Socialno podjetje BOLJE d.o.o., so.p., katerega ustanoviteljica je OZARA Slovenija, je z današnjim dnem dobilo svojo spletno stran. Lahko si jo ogledate na naslovi www.bolje.si.

 

Spletna stran predstavlja osnovno dejavnosti socialnega podjetja – odvoz biorazgradljivih odpadkov ter odpadnega jedilnega olja, kakor tudi prizadevanja za nadgradnjo ideje, ki se nanaša na predelavo zbranega odpadnega jedilnega olja v inovativne produkte, ki so okolju dosti bolj prijazni od obstoječih. Velik del spletne strani je namenjen predstavitvi podpornikov socialnega podjetja ter predstavitvi cenjenih strank podjetja, brez katerega delovanje in razvoj slednjega ne bi bil mogoč. Spletna stran ponuja tudi informacije o nevarnostih zavrženega odpadnega olja, kakor tudi možnosti za njegovo predelavo.

 

Vabljeni, da obiščete spletno stran socialnega podjetja BOLJE in na ta način prispevate, da se svet vsaj malo spremeni na bolje. Hvala!

]]>
http://www.ozara.org/2015/02/23/socialno-podjetje-bolje-ima-svojo-spletno-stran/feed/ 0