V Nacionalnem združenju za kakovost življenja Ozara Slovenija smo se tudi v letu 2012 zavezali, da bomo skrbeli za dobrodelne človekoljubne dejavnosti in v svojih poklicih spodbujali visoka etična načela in merila. Z našimi prispevki bomo uresničevali različne humanitarne, izobraževalne in kulturne programe, ki bogatijo življenje ljudi v njihovi ožji sredini, in tudi v širši družbeni skupnosti. In ena izmed prvih tovrstnih kampanj, ki bo zaznamovala leto 2012 je prav kampanja »Berimo s srcem«. Namen je, da šestim psihiatričnim bolnišnicam ter nekaterim ostalim institucijam in organizacijam podarimo knjige, ki so nastale pod okriljem naše založbe, njihova vsebina pa je poučne in izobraževalne narave. Tako se zgodbice, ki so zapisane v knjigah, predstavljene na otrokom prijazen način, dotikajo pa se  težav in težavic, s katerimi se srečujejo ljudje z duševnimi motnjami. Vendarle vse na zelo prijazen, zabaven ter poučen način.

Namen kampanje je tako širiti večjo ozaveščenost o duševnih boleznih, tudi med mladimi, prav tako pa krepiti prepoznavnost združenja Ozara kot organizacije, ki je ena izmed vodilnih na tem področju v Sloveniji. Prav tako želimo na ta način vsem, ki se zaradi težav v duševnem zdravju zdravijo v kateri izmed psihiatričnih bolnišnic, ponuditi orodje – knjigo, s pomočjo katere bodo o svojih težavah lažje spregovorili s svojimi otroki. To še posebej velja za tiste, ki so za duševno motnjo zboleli prvič. Eden od namenov kampanje pa je tudi ta, da  pri vseh otrocih zmanjšamo strah in odpravimo predsodke, ki najpogosteje izvirajo ravno iz neznanja ter zmotnih predstav o duševnih motnjah.

 

Več o tem spremljajte na našem FB profilu!

 

Izdaja knjig ne bi bila mogoča brez finančne podpore Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji.