Letošnji svetovni dan duševnega zdravja – 10. oktober, smo obeležili na nekoliko drugačen način. V sodelovanju z uglednim farmacevtskim podjetjem Janssen nam je namreč prav na ta dan uspelo postaviti edinstven multimedijski simulator, ki je obiskovalcem prikazal doživljanje oseb s psihotičnimi motnjami, zlasti pa njihovo pozitivno simptomatiko – blodnje in halucinacije. Zanimanje s strani obiskovalcem je bilo izjemno, v simulator pa je v osmih urah vstopilo okoli 300 ljudi. Med njimi sta bila tudi g. mag. Franc Hočevar, svetovalec predsednika R Slovenije za zdravstveno in socialno varstvo ter humanitarna vprašanja ter ga. mag. Tjaša Ficko, podžupanja Mestne občine Ljubljana.

Poleg tega smo v sodelovanju s podjetjem  Tam Tam d.o.o. v neposredni bližini simulatorja pripravili še razstavo portretov svetovno znanih osebnosti iz sveta filma, glasbe, politike…, ki so se tekom svojega življenja tudi sami spopadali z duševnimi motnjami in njihovimi zapleti.

Pokrovitelji prireditve so bili Mestna občina Ljubljana, Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v R Sloveniji ter podjetje Tam Tam d.o.o.

Vabljeni k ogledu kratke videonovice, objavljene na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.