Predstavnika društva Ozara Slovenija sta se v preteklem tednu udeležila letne konference evropskega združenja za zagovorništvo oseb s težavami v duševnem zdravju, GAMIAN. Konferenca je potekala v nizozemskem Utrechtu.

Glavni poudarek dvodnevne konference je bila predstavitev primerov dobre prakse – društvo Ozara Slovenija se je predstavilo z aktivnostmi in kampanjami na področju osveščanja o problematiki samomora. Med drugim pa smo si tudi ogledali lokalno psihiatrično bolnišnico (Altrecht) in poslušali nekaj zelo zanimiv predavanj priznanih strokovnjakov o bipolarni motnji.

Zadnji dan konference je potekal občni zbor združenja Gamian, na katerem je bil izvoljen nov upravni odbor in predsednik združenja za obdobje naslendjih dveh let.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pretekla predsednica združenja Gamian Dolores Gauci (Richmond Foundation, Malta) in dr. Barbara Lopez (psihiatrinja iz ZDA, ki je prejela priznanje za svoje delo na področju duševnega zdravja

 

 

 

 

 

 

 

 

Flavio Prata (član upravnega odbora, Arete Onlus, Italija), Dolores Gauci in Pedro Manuel Ortiz de Montellano (novi predsednik združenja Gamian za obdobje 2012-2014, ADEB Portugalska)