Tudi letos je v okviru ene izmed najbolj odmevnih tekaških prireditev v Sloveniji – Nočna 10ka, potekal tradicionalni Ozarin rekrativni tek. Letošnji dogodek je tako kot vsa prejšnja leta potekal na Bledu, in sicer v soboto, 12. julija. Letos je bil še posebej zanimiv in slovesen, saj smo skupaj z več kot 380 udeleženci praznovali 20. obletnico uspešnega delovanja naše humanitarne organizacije. Prav zaradi tega dejstva smo dogodek simbolično poimenovali 20 let odpravljamo ovire.

 

Praznovanje se je začelo ob 15.00, ko se nam je pridružil tudi glasbenik in velik filantrop Adi Smolar. Njegovemu nastopu je sledila prireditev Ozara ima talente 2.0, na kateri so uporabniki naših programov predstavili svoje preštevilne glasbene, plesne, gledališke in druge talente. V okviru prireditve je potekal tudi poseben izobraževalni program o pomenu teka na vzdrževanje dobrega duševnega zdravja, ob 18. uri pa smo se vsi – bilo nas je 365, ki smo tako ali drugače povezani z Ozaro, podali na 1200 metrov dolg rekreativni tek.

 

V veliko veselje in ponos nam je, da je častno pokroviteljstvo nad dogodkom prevzel predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

 

Izvedba dogodka ne bi bila mogoča brez finančne podpore Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v R Sloveniji, podjetja Janssen, ki je podprlo izvedbo izobraževalnega programa, podjetja Pošta Slovenije in društva Vitezi dobrega teka, prirediteljev Nočne 10ke.