Kako si? je enotedenski izobraževalni projekt, namenjen ozaveščanju javnosti o pomembnosti skrbi za duševno zdravje, ki ga v okviru Dneva duševnega zdravja (10. oktober) organizira Društvo študentov psihologije Slovenije. V društvu Ozara Slovenija smo se odločili, da se organizatorjem pridružimo tudi letos. Poleg ostalih aktivnosti, bomo skupaj še z dvema društvoma – društvoma študentov medicine in farmacije, na svetovni dan duševnega zdravja – 10. oktobra, na ljubljanskem Prešernovem trgu predstavljali problematiko shizofrenije, ki je tudi osrednja tema letošnjega svetovnega dneva duševnega zdravja.

 

Letos projekt Kako si? poteka že sedmo leto zapored, vsaka izvedba pa je bolj medijsko odmevna, kar je vidno tudi na številu udeležencev. Projekt omogoča organizatorjem – študentom psihologije, da že v času študija aktivno pridobivajo dodatno znanje in izkušnje s področja, ki ga študirajo, ter da že kot študenti stremijo in aktivno delujejo v smeri ozaveščanja ljudi k boljšemu duševnemu zdravju. V projektu sodelujejo različni priznani strokovnjaki, predavatelji in predstavniki inštitucij,  pri čemer so ti strokovnjaki tako s področij psihologije kot drugih znanosti (medicine, socialnega dela, specialne pedagogike itd.). .

 

Osrednje dogajanje projekta se odvija v Ljubljani, vendar pa so aktivnosti organizirane tudi v drugih slovenskih mestih – v letošnjem letu je predvidena tudi izvedba aktivnosti v Kopru, Mariboru, Idriji in v Novem mestu. Več informacij o projektu si oglejte na spletni strani projekta, podroben program pa vam je na voljo tukaj.

 

Del aktivnosti, pri katerih sodeluje društvo Ozara Slovenija, je finančno podprla Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij R Sloveniji.