OILRIGHT je inovativna in okolju najbolj prijazna dišeča sveča, ki nastaja v socialnem podjetju Bolje, katerega ustanoviteljica je prav OZARA Slovenija. Socialno podjetje BOLJE je registriran zbiralec organskih odpadkov, kar pomeni, da za svoje stranke opravlja odvoz kuhinjskih pomij in odpadnega jedilnega olja.

V podjetju so se pred kratkim odločili za inovativen in nekoliko drugačen način predelave odpadnega jedilnega olja, katere končni izdelki so okolju in zdravju bolj prijazni od obstoječih in imajo poleg tega tudi visoko dodano vrednost. Kot drugi na svetu so pričeli iz izbranega, očiščenega in obdelanega odpadnega jedilnega olja, ki ga prevzemajo pri svojih strankah, izdelovati dišeče rastlinske sveče.  Sveče, ki so jim nadeli zabavno, a zelo zgovorno ime OILRIGHT, so več kot le naravi in zdravju prijazne sveče. Predstavljajo namreč najbolj ekološki način reciklaže odpadnega jedilnega olja, ki sicer predstavlja veliko nevarnost za okolje.

Poleg tega ponujajo še OILRIGHT naredi sam komplet, s katerim si lahko dišečo svečo izdelate kar doma, in sicer iz odpadnega jedilnega olja, ki vam ostane po pripravi hrane. Izdelava sveč je izjemno preprosta ter preverjeno zagotavlja veliko zabave za vso družino, poleg tega pa ščiti našo prelepo naravo.

Z ustvarjenimi prihodki želijo sofinancirati spremljevalne programe humanitarne organizacije Ozara Slovenija ter ponuditi plačano delo njihovim uporabnikom – osebam z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, ki imajo praviloma zelo nizke prihodke in sodijo v eno izmed najbolj stigmatiziranih skupin prebivalstva.

Vabimo vas, da obiščete predstavitveno spletno stran www.oilright.si ali jih podprete z nakupom katerega izmed predstavljenih izdelkov v spletni trgovini www.oilright.si/trgovina.

 

foto: Jure Kotnik in Klemen Razinger