Spoštovani prostovoljci in prostovoljke,

V društvih ŠENT in OZARA nadaljujemo z aktivnostmi v okviru projekta »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, katerega namen je krepitev prostovoljstva v obeh društvih.  

 

Vljudno vabljeni na obljubljeno srečanje za prostovoljce, ki bo potekalo v četrtek, 22. aprila 2021, ob 10.00 uri preko aplikacije zoom. Srečanje bo trajalo do cca 11:30.  Tokrat bomo govorili o shizofreniji, pri čemer nam bo kot izhodišče služil dokumentarec »TREBA JE SPREGOVORITI«, ki smo vam ga poslali v ogled ob Dnevu za spremembe, 10. aprila 2021.   

 

Na kratko o filmu:  
Film je nastal leta 2007, vendar je še vedno zelo aktualen, saj realistično prikazuje težave, s katerimi se sooča bolnik s shizofrenijo ter njegovi svojci. Avtorica filma Susan Smiley je namreč štiri leta in pol s kamero spremljala svojo mater ob njenem soočanju s shizofrenijo ter v filmu prikazala simptome shizofrenije, osebnostne spremembe pri njenem razvoju, trnovo pot prepoznavanja in zdravljenja shizofrenije, nemoč svojcev, stiske in trpljenje obeh hčera, odzive širše skupnosti ter pogosto neustrezno odzivnost strokovnih služb.

 

ZOOM povezavo za srečanje vam bomo pravočasno poslali.  Zaradi lažje organizacije dogodka vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-naslov mojca.stubljar@ozara.org, najkasneje do srede, 21. aprila 2021.

Veseli bomo vaše udeležbe in prepričani smo, da se bo razvila zanimiva diskusija.

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.