V okviru projekta Velnes na kmetiji, ki ga izvajamo v partnerskem konzorciju z Vidov brejg, Tatjana Buzeti, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Zdravstveni dom Murska Sobota, Ozara Slovenija, Uroš Kamenšek, nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Edita Časar, sobodajalka in Center za zdravje in razvoj Murska Sobota, smo meseca septembra 2022 izvedli prvo delovno srečanje na Vidovem brejgu za projektne partnerje in zainteresirano javnost. Uvodoma nam je Peter Beznec, predstavnik projektnega partnerja Center za zdravje in razvoj Murska Sobota predstavil vsebino projekta in terminski načrt izvedbe posameznih projektnih aktivnosti, nato pa nam je Renata Rogan, predstavnica vodilnega partnerja projekta predstavila koncept Vidovega brejga ter nas popeljala na vodeni ogled kmetije in zeliščnega vrta. 

Sledila je predstavitev Janje Viher iz Agencije SIV glede razvoja velnes ponudbe na kmetijah, nato pa smo udeleženci prisluhnili predstavitvi predstavnic projektnega partnerja Zdravstveni dom Murska Sobota Edith Žižek Sapač in Blanka Dugar, ki sta predstavili priložnosti in potrebe v zdravstvu na primarnem nivoju ter delovanje Centra za krepitev zdravja Murska Sobota. O priložnostih in potrebah organizacij, ki nudijo storitve osebam z različnimi omejitvami pa je spregovorila Alenka Tuškei, predstavnica projektnega partnerja Ozara Slovenija – nacionalno združenje za kakovost življenja. 

Po receptu Andreja Horvata iz Centra za krepitev zdravja Murska Sobota smo pripravili in se okrepčali s sezonskim »Ograček ričetom«, nato pa nadaljevali s pripravo akcijskega načrta usposabljanj in praktičnih delavnic na kmetijah. Na delovnem srečanju smo pridobili nova znanja in veščine, ki nam bodo v pomoč pri razvoju velnes ponudbe za različne ciljne skupine v povezavi z naravo in njenimi danostmi.

Utrinke iz srečanja projektnih partnerjev in zainteresirane javnosti si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.