V začetku meseca decembra, natančneje 9. decembra 2022, bo v Neaplju potekala mednarodna konferenca “Processes of Inclusion, valorization of differences and contrast against discriminations within University contexts: Normative methods, theoritical perspectives and good pratices to redefine the Academic system”. Konferenco, ki predstavlja zaključni dogodek triletnega evropskega projekta XENIA: He Inclusiveness Index (indeks inkluzivnosti fakultet in visokih šol), organizira Center SInAPSi, ki deluje pod okriljem Univerze v Neaplju Federico II, sicer vodilne partnerice projekta. Vljudno vabljeni, da si ogledate program konference ter da se nam pridružite!

 

V okviru projekta smo partnerji razvili t.i. indeks XENIA, ki predstavlja inovativno orodje za celotno raziskovalno skupnost v Evropi, saj se posveča raziskovanju, študiju, spodbujanju inkluzije v visokošolskem izobraževanju ter ustvarjanju novih in močnejših sinergij z združenji, univerzami in drugimi deležniki.

 

Projekt XENIA, ki je financiran v okviru programa ERASMUS + strateško partnerstvo (E+KA203), je bil odobren januarja 2020. Več o projetku si lahko preberete na uradni spletni strani.