V začetku leta 2023 smo v okviru projekta Velnes na kmetiji začeli z izvajanjem sklopa usposabljanj s področja zdravega življenjskega sloga, ki je namenjeno članom kmetijskih gospodarstev, projektnim partnerjem in drugi zainteresirani javnosti. Vsebine za usposabljanja so pripravili strokovnjaki projektnega partnerja Zdravstveni dom Murska Sobota, Center za krepitev zdravja Murska Sobota in jih tudi izvedli.

Tretje usposabljanje je potekalo meseca marca 2023 na Čebelarski kmetiji Anzeljc na Suhem Vrhu. Udeleženci usposabljanja smo se najprej zbrali v čebelnjaku, kjer smo poslušali predavanje Maje Zadravec iz Centra za krepitev zdravja Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota na temo duševnega zdravja. Predavateljica je udeležencem usposabljanja spregovorila o anksioznosti, ki je v današnjem času ena izmed najpogostejših težav v duševnem zdravju. Osredotočili smo se na prepoznavanje anksioznosti in spoznavali načine, kako se z njo spoprijeti. Z različnimi vajami in tehnikami pa smo poskrbeli tudi za sprostitev.

Po predavanju nas je prijazno gostila Mojca Anzeljc, ki se ukvarja s čebelarstvom, apiterapijo izdelovanjem apiterapevtskih pripravkov ter izvedbo delavnic za različne ciljne skupine. Predstavila nam je medovit vrt z različnimi cvetlicami, poskusili smo različne apiterapevtske pripravke ter se naučili nekaj osnovnih stvari o življenju čebel.

Utrinke iz tretjega usposabljanja s področja zdravega življenjskega sloga si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.