V začetku leta 2023 smo v okviru projekta Velnes na kmetiji začeli z izvajanjem sklopa usposabljanj s področja zdravega življenjskega sloga, ki je namenjeno članom kmetijskih gospodarstev, projektnim partnerjem in drugi zainteresirani javnosti. Vsebine za usposabljanja so pripravili strokovnjaki projektnega partnerja Zdravstveni dom Murska Sobota, Center za krepitev zdravja Murska Sobota in jih tudi izvedli.

Četrto usposabljanje je potekalo meseca aprila 2023 pri vodilnem partnerju projekta Vidov brejg v Fokovcih. Udeleženci usposabljanja smo se najprej zbrali pri Rotundi v Selu, kjer nam je Marko Smodiš iz Centra za krepitev zdravja Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota predstavil pomen redne telesne dejavnosti, s poudarkom na predstavitvi nordijske hoje.

Nordijska hoja je ena najbolj učinkovitih in varnih telesnih aktivnosti in idealna oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in telesno kondicijo. Je enostavna, prijetna in primerna za vse starostne skupine. Nato smo naredili nekaj vaj za ogrevanje ter krenili na pohod od Rotunde do Vidovega brejga.

Na cilju nas je na Vidovem brejgu pričakala topla enolončnica s katero smo se okrepčali. Ob domačem pecivu in zeliščnem čaju smo si izmenjali vtise s pohoda in si nato ogledali še zeliščni vrt.

Utrinke iz četrtega usposabljanja s področja zdravega življenjskega sloga si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.