V soboto, 27. oktobra 2012, je kandidat za predsednika Republike Slovenije Borut Pahor z delovno brigado pod geslom “SKUPAJ ZA SKUPNO” ob pomoči številčne ekipe in prostovoljcev pomagal pri obnovi dnevnega centra društva Ozara Slovenija v Mariboru. Ob tem je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) izjavil: “Glavni namen je stopiti skupaj in narediti nekaj dobrega. Ne le, da to koristi tistim, ki to potrebujejo, ampak da se jim da občutek, da niso sami. To ljudi, ki se udeležujejo delovnih brigad, povleče, da se vrnejo. Kakor koli se bodo končale te volitve, delovne brigade bodo še naprej. Ne bo šlo za mladinske ali delovne brigade, kot smo jih poznali pred 50 leti in ki so nadomeščale komercialne projekte države, ampak bo šlo za sopomoč ljudem v stiski. Mislim, da ne bo ostalo le pri teh delovnih brigadah ampak bodo nastale nove pobude, zato da se bo pomagalo sosedu, človeku v vasi in podobno.”

Prav tako vas vabimo, da si preberete posebno izjavo Boruta Pahorja o delovni akciji v Dnevnem centru Maribor, ki je bil že dalj časa potreben temeljite obnove, zato odločitev Boruta Pahorja in njegove ekipe toplo pozdravljamo tako zaposleni kot tudi uporabniki in njihovi svojci.

Vabimo vas k ogledu Facebook profila Boruta Pahorja, na katerem je tudi video izjava o pomembnosti prostovoljstva in delovnih akcij.