Se spopadate s prekomerno telesno težo? Razmišljate o tem, da bi angažirali osebnega trenerja? Partnerstvo petih odličnih partnerjev bo pripravilo in ponudilo visoko kakovostne izobraževalne module za strokovne delavce na področju duševnega zdravja. Fizična aktivnost je namreč zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na kvaliteto življenja ciljne skupine oseb z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, saj je zaradi narave bolezni tveganje prekomerne telesne teže občutno povečano. Partnerji si prizadevajo izboljšati usposobljenost strokovnih delavcev na področju duševnega zdravja v partnerskih državah, prav tako pa si prizadevajo za večjo transparentnost in primerljivost poklicnih kvalifikacij (osnutek za pridobitev ECVET kreditnih točk). Ti izobraževalni moduli bodo strokovnim delavcem ponudili znanja o: najpogostejših duševnih motnjah, zdravi prehrani, zdravem načinu življenja, vadbi, fizioterapiji in osebnem trenerstvu. Le-ti bodo na voljo na spletni strani projekta, in sicer v jezikih partnerskih držav in v angleščini.
strokovni delavci na področju duševnega zdravja, ki delajo v različnih organizacijah in institucijah, so tudi na splošno izpostavljeni večjemu stresu in morajo biti psihično zelo stabilne osebnosti. zato je še posebej pomembno, da jih opremimo z dodatnim znanjem, ki jim bo pomagalo pri vsakodnevnem delu. Vsi partnerji v projektu so vodilne organizacije / institucije na svojem strokovnem področju.

Društvo Ozara Slovenija tako v sodelovanju z društvom Bodifit v času med 12. in 16. novembrom gosti uvodno srečanje partnerjev projekta.

Poročilo in fotografije sledijo v kratkem.

 

Več informacij o projektu