LdV LeoShape

Projekt LeoShape, katerega vodilni partner je bila Ozara, je bil namenjen strokovnim delavcem, ki delajo z osebami s težavami v duševnem zdravju, in je bil namenjen pridobivanju dodatnih znanj in veščin, ki jim bodo omogočala, da so lahko postali neke vrste ‘osebni trenerji’ teh oseb. Projekt je vključeval specializirana znanja o najpogostejših duševnih motnjah (nastanek, klinična slika), o zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, različnih vrstah vadbe (individualna, skupinska, fitnes, pilates, itd.), fizioterapiji in osebnem trenerstvu.

Partnerstvo je v petih letih pripravilo in ponudilo visoko kakovostne izobraževalne module za strokovne delavce, ki delajo na področju duševnega zdravja. Fizična aktivnost je namreč zelo pomemben dejavnik, ki vpliva na kvaliteto življenja ciljne skupine oseb z dolgotrajnimi težavami v duševnem zdravju, saj je zaradi narave bolezni tveganje prekomerne telesne teže občutno povečano. Partnerji so si prizadevali izboljšati usposobljenost strokovnih delavcev na področju duševnega zdravja v partnerskih državah, prav tako pa si prizadevajo za večjo transparentnost in primerljivost poklicnih kvalifikacij (osnutek za pridobitev ECVET kreditnih točk).

Poleg Ozare so v projektu sodelovali še Športno društvo Bodifit (Slovenija), INTRAS (Španija), Instituto Politécnico de Setúbal (Portugalska) in  Premier Pilates (Madžarska).

 

 

 

 

Fotogalerija