Ena izmed najodmevnejših tekaških prireditev v Sloveniji, Nočna 10tka, ki bo potekala 13. julija na Bledu, bo letos tudi dobrodelna. Organizatorji – Vitezi Dobrega Teka, so se namreč odločili, da od vsake štartnine tekačev donirajo 1 evro za programe društva Ozara Slovenija. Računajo, da bi na ta način zbrali 2413 evrov!

 

Njihovo odločitev v društvu Ozara Slovenija toplo pozdravljamo in se jim, kakor tudi vsem tekačem, za to izjemno gesto že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

 

Prijave za Nočno 10tko se pričnejo zbirati 13. februarja ob 13.02 uri. Več o prireditvi in načinu prijave si lahko preberete na uradni spletni strani.

 

Poleg tega bo letos v okviru prireditve Nočna 10tka potekal tudi tradicionalni Ozarin rekreativni tek, s katerim želimo opozoriti na pomen teka pri premagovanju blažjih duševnih motenj ter krepitvi duševnega zdravja. Poleg tega želimo obiskovalce prireditve s pomočjo zanimivih aktivnosti seznaniti s številnimi predsodki, ki so v zvezi z duševnimi motnjami ukoreninjeni v naši družbi. Podrobnosti o teku, za katerega se je prav tako potrebno prijaviti, prijavnine pa ni, bodo kmalu na voljo.

 

Vabljeni k ogledu fotografij z lanskega Ozarinega rekreativnega teka, ki je potekal pod sloganom Pohodimo ovire!