Mednarodni projekt LeoShape, ki ga je Ozara Slovenija v letih 2013 in 2014 izvajala v sodelovanju še z eno slovensko in tremi tujimi organizacijami ter ob podpori Leonardo za Vinci – Partnerstva, je prejel nagrado Jabolko kakovosti 2015. Nagrado je podelila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, v imenu Ozare pa jo je prevzela ena izmed najbolj predanih prostovoljk enote Ljubljana Andreja Udovič.

 

Projekt LeoShape je namenjen strokovnim delavcem, ki delajo z osebami s težavami v duševnem zdravju. S pomočjo projekta so pridobili dodatna znanja in veščine, ki jim omogočajo, da so postali “osebni trenerji” osebam, ki se dnevi srečujejo z duševno stisko. Izobraževalni program v okviru Projketa LeoShape je namreč vključeval specializirana znanja o najpogostejših duševnih motnjah (nastanek, klinična slika), o zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, različnih vrstah vadbe (individualna, skupinska, fitnes, pilates, itd.), fizioterapiji in osebnem trenerstvu. Projekt LeoShape tako indirektno naslavlja tudi ranljivo skupino oseb s težavami v duševnem zdravju, ob tem pa vseživljenjsko učenje in povečano konkurenčnost na trgu dela. Z inovativnim pristopom smo v projektu kombinirali koncept osebnega trenerja z delom strokovnega delavca na področju dušenega zdravja.

 

V projektu so poleg društva Ozara Slovenija (vodilne institucije) sodelovali še naslednji partnerji:

  • Športno društvo Bodifit
  • INTRAS (Španija)
  • Instituto Politécnico de Setúbal (Portugalska)
  • Premier Pilates (Madžarska)

Več o projektu si lahko preberete tukaj. Spodaj pa si lahko ogledate fotografije, ki so nastale na podelitvi (avtor fotografij je Klemen Razinger).