V društvih ŠENT in OZARA sodelujemo v projektu »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, katerega namen je krepitev prostovoljstva v obeh društvih. V okviru projekta organiziramo aktivnosti tako za prostovoljce kot za njihove mentorje.

V tednu od 22. do 26. marca sta na voljo DVE delavnici, namenjeni vsem uporabnikom ŠENTA in OZARE:

1. POZITIVNI UČINKI USTVARJANJA MANDAL

KDAJ: v sredo 24. 3. 2021 ob 10:00 uri

Pripravila jo bo Maja Toroš, mag. pomoči z umetnostjo, prostovoljka v DC ŠENT Nova Gorica, ki že več let vodi likovno terapijo. Na delavnici boste spoznali teoretsko ozadje pomena mandal z nekaj nasveti za praktično uporabo pri samopomoči in pomoči drugim.  Za delavnico potrebujete že vnaprej pripravljen mandala test  – Moja čustva, navaden svinčnik in barvice ali flomastre.

**********************************************************************************

2. Ubuntu, afriška modrost o povezanosti vseh ljudi

KDAJ: v petek, 26. 3. 2021 ob 10:00 uri

Ubuntu je beseda, ki izvira iz južnoafriške filozofije in obsega ideje, kako lahko skupaj živimo bolje. Je verovanje v univerzalno človeško vez: Sem zato, ker si ti.

Več o tem boste izvedeli v enournem pogovoru, ki ga bo vodil Ibrahim Nouhoum – univerzitetni diplomirani inženir gozdarstva Biotehniške Fakultete Univerze Ljubljana, pristaš vseživljenskega učenja, ki sodeluje z različnimi organizacijami.

Da bo organizacija delavnic lažja, vas lepo prosimo za prijave (ime, priimek, e-naslov) na e-naslov mojca.stubljar@ozara.org  čimprej, oziroma najkasneje eno uro pred predvideno delavnico.

Se veselimo srečanja!