V društvih ŠENT in OZARA sodelujemo v projektu »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, v okviru katerega nadaljujemo z virtualno izmenjavo prostovoljcev, ki pripravljajo različne delavnice.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na dveh, velikonočno obarvanih delavnicah, ki sta namenjeni vsem uporabnikom ŠENTA in OZARE:

1. VELIKONOČNA JAJČKA – USTVARJALNA DELAVNICA Z NIKE ŠKOFIČ

► KDAJ: v sredo 31. 3. 2021 ob 10:30 uri

Na delavnici boste nadaljevali experimentiranje s časopisnim papirjem in izdelali velikonočna jajčka. Za delo potrebujete: 2 stiroporna jajčka (lahko jih kupite v trgovini Tedi) ALI si v skrajnem primeru pripravite 2 kuhana jajčka, belo akrilno barvo, lonček z vodo, čopič, servieto, zobotrebce, luknjač, škarje, svinčnik, list A4 za skico, časopisni papir in lepilo Mekol.
Delavnico bo ponovno vodila Nike Škofič, umetnica in glasbenica, dolgoletna prostovoljka na Šentu, ki nas je na eni od predhodnih delavnic naučila izdelovanja prikupnih sovic iz časopisnega papirja.
Kot izziv za experiment si je Nike tokrat izbrala tehniko kolaža in sicer 2 opciji:
1. Cvetlični aranžma – črnobel ali barven
2. Pop art – tisk ali lepljenje
__________________________________________________________________________________________

2. VELIKA NOČ V PARALELAH TRADICIJE IN SODOBNOSTI

► KDAJ: v četrtek, 1. 4. 2021 ob 14:00 uri

Velika noč je krščanski praznik, ki v osnovi praznuje vero v vstajenje Jezusa Kristusa. Čeprav
so bili v krščanski veri praznik velikega verskega pomena, številne tradicije, povezane z veliko nočjo, segajo v predkrščanske, poganske čase.
Zanimivosti naših običajev, tradicije kulturnih in primerjalnih značilnosti le-teh pri drugih narodih širom sveta, bomo malo bolje spoznali v delavnici, ki jo pripravlja Darja Hughes iz celjske Ozare. Je velika ljubiteljica narave, duhovnosti, dobre kuhinje, rada potuje in spoznava vedno nove kulture, predvsem pa se rada druži z ljudmi.

 

Da bo organizacija delavnic lažja, vas lepo prosimo za prijave (ime, priimek, e-naslov) na e-naslov mojca.stubljar@ozara.org  čimprej, oziroma najkasneje eno uro pred predvideno delavnico.

Se veselimo srečanja!

 

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.