V društvih ŠENT in OZARA sodelujemo v projektu »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, katerega namen je krepitev prostovoljstva v obeh društvih. V okviru projekta organiziramo aktivnosti tako za prostovoljce kot za njihove mentorje.

Vljudno vabljeni, da se nam v tednu od 5. do 9. aprila pridružite na DVEH delavnicah, ki sta namenjeni

 vsem uporabnikom ŠENTA in OZARE:

 


NENAVADNA BRITANSKA KULTURA IN ZANIMIVA TRADICIJA/ STRANGE BRITISH CULTURE AND INTERESTING TRADITION

KDAJ: v četrtek, 8. 4. 2021 ob 11:00 uri

Moje ime je Alastair, diplomant filozofije iz Shropshireja (Anglija, GB). Sem pol Škot, a odraščal sem v Walesu in okoli njega, zato čutim povezanost s celotno Veliko Britanijo. Rad imam šport, branje, glasbo in potovanja. V Sloveniji delam kot prostovoljec na Šentu. Ko zaključim s tem, upam, da bom delal na področju socialnega dela ali morda svetovanja.

My name is Alastair, im a philosophy graduate from Shropshire in England. Im half Scottish and grew up in and around Wales so I feel a connection to all of Britain. I love sports, reading, music and travel. Here in Slovenia I volunteer for ŠENT. After this I hope to work in social work and eventually counselling.

Al je pripravil predstavitev Velike Britanije, a ne klasično, temveč je izpostavil le zanimive mite oz. tradicijo ter navade, ki so manj znane ali izpostavljene. Po predstavitvi bo potekala diskusija.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

 


 

KARATE

KDAJ: v petek, 9. 4. 2021 ob 11:00 uri

Karate je borilna veščina, ki temelji na orientalski filozofiji in se poteguje za prostor na olimpijskih igrah. Več izveste na delavnici, ki jo pripravlja Peter Vasiljević, izredni študent na višji ekonomski šoli v Celju ter po statusu invalid. Prihaja iz Šempetra v Savinjski dolini. Na Ozari je prostovoljec že nekaj let, ima pa večletne izkušnje s prostovoljstvom na Podmornici (učna pomoč) in v domu za starejše Polzela.

 


 

Da bo organizacija delavnic lažja, vas lepo prosimo za prijave (ime, priimek, e-naslov) na e-naslov mojca.stubljar@ozara.org  čimprej, oziroma najkasneje eno uro pred predvideno delavnico.

 

Glede na to, da so programi društev ŠENT in OZARA ob vnovčni ustavitvi javnega življenja okrnjeni, bomo vaše udeležbe še bolj veseli.

 

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo v okviru javnega razpisa za razvoj in profesionalizacijo NVO in prostovoljstva 2019.