V četrtek, 10. junija 2021, smo se v prijetnem ambientu kajakaškega centra Špica Celje v okviru projekta »KO-PROSTO: S krepitvijo prostovoljstva do večje profesionalizacije nevladnih organizacij«, srečali prostovoljci društev Šent in Ozara.

Bogan Dobnik, eden od koordinatorjev projekta, sicer iz Ozare, je prisotne iskreno pozdravil in se jim zahvalil za udeležbo, predvsem pa za aktivno sodelovanje na projektu, ki se je zaradi »kovid« razmer že od lanske spomladi v celoti preselil na splet. Med udeleženci so bili namreč tudi tisti prostovoljci, ki so v preteklih mesecih izpeljali t.i. zoom delavnice za uporabnike obeh društev. V imenu vseh, ki delajo na projektu, je delil veselje, da se končno vidimo v živo.

Srečanje smo popestrili s t.i. tolkalnim krogom, ki ga je vodil akademski tolkalec Franci Krevh. Vsi udeleženci smo namreč, zbrani v krogu, z različnimi tolkali (bobni, ropotuljami in drugimi zvočili) ustvarjali glasbo. Kot je razložil Franci, v krogu zato, da se lažje slišimo in komuniciramo ter z zavestjo, da smo prav vsi enako pomembni.  Z različnimi inštrumenti pa zato, ker je tako veliko bolj zabavno in pestro. Tako kot različni ljudje tvorimo pisano paleto odtenkov, ki naredijo naša življenja tako bogata, zanimiva, edinstvena.

Kljub začetni nerodnosti in previdnosti smo se hitro ujeli, saj smo, kot nam je razložil Franci, začeli poslušati drug drugega in ujeli ritem. Prepričali smo se, kako je pomembno medsebojno poslušanje in sodelovanje. Predvsem pa smo se naučili pomembnega pravila tolkalnega kroga: »Nič ni narobe«.

Po dveh šolskih urah tolčenja in udarjanja, številnih inštrumentih, ki smo jih osebno preizkusili, in tudi nekaterih novih glasbilih, za katere smo prvič slišali in jih pobliže spoznali, smo bili udeleženci resnično zadovoljni, prešerni in veseli. Sledilo je kramljanje za obloženo mizo in nato še prijetno slovo.

Iskrena hvala Franciju Krevhu za prijetno in zabavno druženje, gospodu Dušanu Kondi iz Kajak kanu kluba Nivo Celje, ki nam je vljudno odstopil prekrasen prostor, Špeli Jovan iz Ozare za pomoč pri organizaciji, predvsem pa vsem udeležencem, ki ste prišli k Savinji in nam pomagali poustvariti res prisrčno vzdušje. Glasba, vibracije, stisk roke, iskren nasmeh, pomežik – veseli smo, da smo prekrasno energijo lahko delili z vami in veselimo se novih snidenj!