Organizatorjem Festivala Barock, še zlasti g. Stanislavu Ciglarju, se najlepše zahvaljujemo za izjemno lepo gesto, s katero so  1 EUR od prodane vstopnice za koncert izjemne skupine Dan D – v akustični izvedbi, namenili društvu Ozara Slovenija. Koncert je potekal v soboto, 12. julija, v prelepem ambientu Dvorca Dornava.

 

Več o festivalu si lahko preberete na uradni spletni strani www.barock.si. Vljudno vas vabimo, da obiščete tudi ostale vrhunske dogodke, saj bodo na vsakemu izmed njih zbirali sredstva za eno izmed humanitarnih oz. invalidskih organizacij ter drugih ustanov.

 

Sredstva podarjena s strani Festivala Barock bomo v društvu Ozara Slovenija namenili za nadaljnje izvajanje preventivnih aktivnosti za otroke in mladostnike, s katerimi želimo krepiti njihovo duševno zdravje ter jih opremiti za ustreznejše spoprijemanje s stresom, ki ga prinašajo razvojne naloge in različni nepričakovani stresni dogodki (izguba staršev, bolezen, slab ekonomski položaj družine…). V mislih imamo izdajanje brezplačne terapevtske literature za otroke ter izvajanje brezplačnih preventivnih delavnic za učence in dijake. Dejstvo je, da je iz leta v leto težje pridobiti sredstva za izvajanje teh nujno potrebnih aktivnosti. Za duševno zdravje otrok in mladostnikov je v Sloveniji izjemno slabo poskrbljeno in to ravno v teh, za duševno zdravje obremenjujočih časih.