XENIA: He Inclusiveness Index

Projekt XENIA: He Inclusiveness Index (indeks inkluzivnosti fakultet in visokih šol) je triletni projekt, sofinanciran s strani Evropske komisije, natančneje programa Erasmus +, ključni ukrep 3. Projekt bo izvajal konzorcij, sestavljen iz 7 partnerjev iz 5 evropskih držav (Italija, Irska, Slovenija, Grčija in Španija). Njegov namen bo razvoj inovativnega orodje, s katerim bo evropskim visokošolskim ustanovam pomagalo oceniti, kako vključujoča so njihova okolja in programi za LGBT+ osebe. Obenem bodo lahko ustanove s pomočjo orodja oblikovali mehanizme, s katerimi bodo lahko v kar največji meri zadovoljiti potrebe te skupine in obenem zaščititi njihove temeljne pravice ter izboljšali njihove akademske možnosti.

OZARA Slovenija bo projekt in njegov izdelek – indeks inkluzivnosti fakultet in visokih šol, predstavila eni izmed slovenskih univerz, po koncu projekta pa poskrbela za nadaljnjo promocijo in prepoznavnost orodja, z namero, da bi ga v prihodnosti uporabljale vse slovenske univerze in njihove visokošolske ustanove.

Več in podrobneje o projektu si oglejte na uradni spletni strani XENIA projekta. Za dodatne informacije o projektu XENIA nas kontaktirajte na: info@ozara.org ali telefonu 01/ 62 00 442.