LdV SUVOT

V projektu SUVOT so sodelovale štiri organizacije iz Nemčije (CJD), Poljske (Teater Grodzky), Slovenije (Ozara) in Španije (Intras) z različnimi, vendar primerljivimi izkušnjami na področju socialnega in zdravstvenega varstva, poklicnega usposabljanja in s področja psihodrame.

Glavni cilj projekta je bil razvoj metodologije eksperimentalnega učenja, da je osebam, ki trpijo za težavami v duševnem zdravju, težavami v razvoju ali se srečujejo s težavami pri učenju in / ali vedenjskimi težavami, omogočil, da osvojijo znanja in spretnosti, ki bi jim omogočila lažji vstop na trg delovne sile. Inovativni aspekt projekta je predvsem simulacijska metodologija, ki temelji na sociodrami in bo uporabljena med poklicnim usposabljanjem. Prav tako pa je bil eden izmed posrednih ciljev izboljšanje prehranskih navad udeležencev, saj pravilna in uravnotežena prehrana pomembno vpliva na zdravo življenje oz zdrav življenjski slog.

Projekt SUVOT se je pričel oktobra 2010 in je trajal do septembra 2013. Pilotski treningi so se izvajali v Nemčiji (Frechen), Španiji (Zamora) in Sloveniji (Maribor).